Een tweede zege voor nieuweling Wiebe Kimpe

De wedstrijden voor nieuwelingen en juniores van dit weekend leverde een Limburgse overwinning op. In Binderveld behaalde benjamin Wiebe Kimpe de zege. Bij de juniores in Hoeselt moesten de Hasselaren Kempeneers en Luyten de zege aan een Nederlander laten.

Terwijl Quinten Hermans en Jasper Philipsen het beste van zichzelf gaven op het BK voor eliten in Zottegem, deed hun dorpsgenoot Wiebe Kimpe dat bij de nieuwelingen in Binderveld. Ongeveer twee maanden geleden behaalde de renner van Sport en Steun Leopoldsburg in Veldegem zijn eerste overwinning door in de slotfase solo te gaan en met driekwart minuut zijn allereerste overwinning te behalen. Zondag in Binderveld lukte het hem opnieuw. Verdiend nadat hij dit seizoen al vier keer tweede werd waaronder ook op het PK in Helchteren.

“Na de examens was het voor mij vandaag een beetje afwachten hoe de benen zouden aanvoelen”, aldus Wiebe. “Maar al bij al viel het best mee. Tijdens de wedstrijden heb ik geprobeerd een paar keer aan te vallen. Zonder succes. Op twee ronden van het einde zag ik andermaal een kans. Ik zag dat er getwijfeld werd toen ik demarreerde. Uiteindelijk kon ik standhouden.”

In Hoeselt verschenen drie Nederlanders aan de start  van de junioreswedstrijd. Ze legden allemaal beslag op een plaats in de top-10. Meer zelfs. Daan Maessen toonde zich op het einde van de wedstrijd de snelste van het pak. Hij ging daarmee de Crabbéploegmaats en stadgenoten Jarne Kempeneers en Jarno Luyten vooraf. Voor eerstgenoemde was het zijn eerste podium nadat hij in de Ster van Zuid-Limburg zwaar ten val kwam en daarbij zijn sleutelbeen brak waardoor hij bijna twee maanden langs de kant moest blijven.