Tweede bergrit, tweede zege voor Jarno Widar

Tweede bergrit in de Giro Next Gen, tweede zege voor Jarno Widar, derde zege voor Lotto-Dstny vermits gisteren ook Steffen De Schuyteneer zich in een sprintersetappe de snelste van het pak toonde. Widar blijft uiteraard leider en vergroot zijn voorsprong tot 52”.

Op de slotklim hebben ze het de Wellense pocketklimmer zeker niet gemakkelijk gemaakt. Eerst was er een aanval vanuit de hoek van Visma-Leasebike met Van Bekkum, dit jaar al eindwinnaar van de Tour de L’Isard waar klimmers altijd thuis zijn. Maar onder impuls van de Fransman Matys Rondel werd de Nederlander weer gegrepen. Het was Rondel die druk bleef zetten, waardoor er uiteindelijk nog slechts 5 renners voorop blijven. Daarbij Jarno Widar die ogenschijnmakkelijk makkelijk het tempo van Rondel kon volgen.

“Dat was niet helemaal zo”, aldus Jarno na afloop. “Tijdens het begin van de wedstrijd draaide het helemaal niet en voelde ik me slapjes. Gelukkig ging het naar het einde toe een pak beter. En tijdens de slotklim vond ik mijn goede benen terug. Rondel stond in het klassement op een half minuutje. Het was aan hem om aan te vallen en me proberen op afstand te fietsen. Ikzelf kon me beperken tot volgen en dat lukte vrij aardig.”

Op iets minder dan een kilometer van het einde pakte Widar uit met een vlijmscherpe demarrage. Iedereen moest passen.