Australiër Cranage toont tegenstand meteen wat hij kan

Op 7 januari van dit jaar werd Joshua Cranage Australisch kampioen en twee dagen later derde op het nationaal tijdritkampioenschap.

Sinds twee weken vertoeft hij in ons land. Hij zal voor drie maanden in St.-Truiden verblijven en de kleuren van het team Crabbé van onder meer Jo Van Gossum verdedigen. Dus onze juniores gaan hem tijdens de wedstrijden nog wel eens tegenkomen.

En in Lommel hebben ze dit al geweten. Daar reed hij zijn tweede Belgische wedstrijd. Een week eerder nam hij al deel aan de grote prijs Bob Jungels in Luxemburg weer hij als 30ste finishte. In Lommel behaalde hij zijn eerste Belgische overwinning.
“Ik sta er zelf van te kijken”, aldus de Australische kampioen. “Ik wist niet hoe het hier zo gaan in een vlakke koers zoals die van Lommel. Ik moet het immers meer hebben van heuvelachtig terrein. Daarom nam ik me voor om zoveel mogelijk aan te vallen om het peloton uit elkaar te krijgen, of misschien met een groepje vooruit te geraken, want in een massaspurt geef ik mezelf geen kans. Helaas kreeg ik geen ruimte. De Australische kampioenentrui viel blijkbaar te fel op”, lacht hij. “Maar ik hield vol en tijdens de laatste ronde kon ik dan toch een kloofje slaan en dat behouden tot op de streep.”

De Nederlander Mats Berns won de spurt van de groep voor de tweede plaats voor de plaatselijke Thibo Van den Abeele, een week eerder nog tweede in de Bekerwedstrijd in Korbeek-Lo.

foto: cyclingsite