Derde van vorig jaar wint nu Sterproloog

Een jaar geleden ging de proloogzege in de ster naar de Deen Svarre die later ook eindwinnaar werd. Ook dit keer waren het weer de jongens van het team Roskilde die met het eerste gele kleinood aan de haal gingen en dus zaterdag tijdens de eerste rit van Mopertingen naar Hoeselt de leiderstrui zullen verdedigen.
Winnaar werd Patrick Frydkjaer, vorig jaar ook al derde in proloog van de ster en toen vijfde in het eindklassement. Omdat de Deense ploeg vorig jaar won, mochten ze nu één van hun renners als laatste van start laten gaan. Ze kozen voor Frydkjaer. Omdat hij vorig jaar derde werd in de proloog was dat niet zo verwonderlijk. En dit keer werd de laatste dan ook de eerste.
En onze landgenoten? Die kwamen niet echt in het stuk voor. Gelukkig was er favoriet Jarno Widar die met zijn vierde plaats als enig landgenoot in de top-tien eindigde. Zijn achterstand op leider Frydkjaer bedraagt slechts 3”.
Nio Vandevorst, de Limburgse ploegmaat van Widar, liet de 12de tijd afklokken en is daarmee de tweede beste jongere (eerstejaars junior).
Slechts één landgenoot in de top-tien en maar vijf in de top twintig… dat moet de komende dagen beter.