Kleine verschillen tijdens het PK tijdrijden op Terlaemen

Foto gemaakt door Myla Van Gossum

Dit weekend werd er op het circuit van Terlaemen gestreden voor de provinciale titels tijdrijden. Elite Rutger Wouters en belofte Senne Thonnon verlengden hun titels. Cas Hermans was de beste bij de juniores.

Na meer dan tien jaar verhuisde het provinciaal kampioenschap tijdrijden van het militair domein in Leopoldsburg naar het Circuit van Zolder. Bij de elite2 verlengde favoriet Rutger Wouters zijn titel. Al werd het een spannende nek aan nek met militair kampioen en gewezen eindwinnaar van de Ronde van Namen Sander Elen die na 16km alles geven slechts 2” moest toegeven.
Senne Thonnon hernieuwde zijn titel bij de beloften. De knaap uit Mal, die recent nog bergkoning werd in de Arden Challenge, kan zeker tegen de klok rijden. Enkele jaren geleden won hij immers nog de proloog in de Ster van Zuid-Limburg, wat hem een paar dagen de gele trui opleverde. Een kleinood dat hij later moest afstaan aan Jonathan Vervenne. Toevallig de regerende nationale tijdritkampioen, aangekondigd op het PK, maar uiteindelijk niet gestart. Na de Volta NXT werd bij hem een virusinfectie vastgesteld waardoor een rustperiode zich opdringt.
Ook bij de juniores was het verschil tussen de nummers één en twee zeer miniem. Cas Hermans reed 2” sneller dan Aless De Bock. De tijdritcapaciteiten van laatstgenoemde zijn bekend. Zo won hij als nieuweling onder meer een testtijdrit in Waregem en behaalde hij toen naast de provinciale titel ook brons op het BK tijdrijden. Van Cas Hermans is het pas sinds de Ster van twee weken geleden bekend dat hij een aardig stukje tegen de klok kan rijden. “Dankzij mijn stage bij het profteam van Lotto-Dstny”, benadrukt hij. Dat zijn sterke prestatie in de proloog van de Ster geen toeval was, bewijst hij nu met het behalen van deze provinciale titel.
Bij de meisjes gingen de titels naar Esmée Gielkens (elite) en Amélie Lambert (juniores). In deze laatste categorie bedroeg het verschil met de tweede (Jill Ramaekers) minder dan 1”.

(foto: Myla Van Gossum)