Kleinzoon van Paul Marchal junioreskampioen

Hasselaar Thibaud Groven werd in Kerniel provinciaal kampioen bij de juniores. Thibaud wie, zullen velen zich afvragen?
Niet zo verwonderlijk want het is voor hem zijn eerste in het oog springende wapenfeit als jonge wielrennen.
Thibaud maakt deel uit van een bijzonder sterke Limburgse junioreslichting waarvan de meesten in Kerniel niet aan de start verschenen en dus blijkbaar zo’n provinciale titel niet zo belangrijk meer vinden. Wat uiteraard jammer is en wat voor een groot stuk ook de malaise bij de organisatoren voor het inrichten van zo’n kampioenschap verklaart.

Matisse Geraerts, een dag eerder winnaar van de Beker van België in Linter, is één van die Limburgse toppers. Hij was er wel en finishte als 3de en beste Limburger. Maar de titel kreeg hij niet. Door een rare kronkel in het reglement die al vele jaren wordt gecontesteerd, worden renners die deel uit maken van een Waals team, door de Belgische wielerbond als niet-Vlamingen beschouwd en kunnen ze geen aanspraak maken op de Limburgse titel. En aangezien Geraerts, net als nationaal kampioen Jarno Widar, deel uit maakt van het team Chevigny, gesponsord door de firma Crabbé uit Zoutleeuw, moest hij net als het jaar voordien in Montenaken ook nu in Kerniel de eer van het aantrekken van de kampioenentrui aan zich laten voorbij gaan.
Tweede beste Limburger werd Thibaud Groven, die als 12de over de meet bolde. Hij begon pas vorig jaar met koersen en heeft daardoor heel wat leergeld moeten betalen. Sinds dit seizoen resulteert dat ook in goede uitslagen zoals een vijftal top-5 plaatsen. Deze titel is dus zeker niet onverdiend.
Is hij bij de wielerliefhebbers nog niet zo bekend, zijn opa is dat wel. Thibaud is de kleinzoon van Paul Marchal, destijds bekend geraakt door de jammerlijke verdwijning van zijn dochter An en het hele Dutrouxverhaal. “Wat kunnen kleinkinderen je trots maken zonder dat wij er als grootouders iets moeten voor doen. Een dikke proficiat voor onze kleinzoon!  Je hebt reden om te schitteren”, meldt Paul op zijn facebookpagina.