Limburgs wielerseizoen gestart in Brustem

Een week later dan voorheen is met het tweeluik in Brustem het Limburgs wielerseizoen op gang geschoten. Geen Limburgse winnaars dit keer. Noch bij de nieuwelingen waar Simon Van der Voort uit Rijkevorsel het haalde, noch bij de eliten waar de zege naar ‘veldrijder’ Jarno Bellens ging.
Er zijn zo van die koersen waar iedereen hoopt dat de paarden die de haver verdienen, die ook krijgen. De elitenwedstrijd was er zo eentje. Daarin reden Jarno Bellens en Andreas Goeman van bij de start aan de leiding. Ook de Nederlander Sjoerd van der Linden was mee. Dit drietal nam tot bijna anderhalve minuut voorsprong op het peloton dat het tempo er goed inhield. Eens halfwedstrijd begon de voorsprong van de leiders te slinken. Maar ze staken nog een tandje bij met als gevolg dat Van der Linden vooraan moest afhaken.
Nu zijn Bellens en Goeman niet zomaar de eersten de besten. Laatstgenoemde maakte sinds 2021 deel uit van het continentale team Tarteletto en kent dus ondanks zijn nog jeugdige leeftijd (24) het klappen van de zweep. Daarvoor scoorde hij in het in het Telenet-Balaise Lions team meer dan behoorlijk als veldrijder. Laat hij nu in Brustem met Jarno Bellens (23) met nog een veldrijder op pad zijn. Zelfs een gewezen nationaal veldritkampioen bij de juniores. Maar eentje die zich nu meer en meer op de weg concentreert. Vorige week werd hij nog knap derde in Gent-Staden. Een man in vorm dus. En dat bleek ook. Want ook al gaf bijna niemand nog een euro voor de kansen van het leidersduo Bellens-Goeman, dat op 15km van de meet het peloton voelde naderen tot op 15”, toch bleven ze vooruit en kregen ze de verdiende haver. Rutger Wouters probeerde in de slotronde nog de sprong te maken, maar strandde op 10”. In de spurt voor de zege gaf Bellens zijn medevluchter geen schijn van kans.
Eerder in de namiddag had Simon Van der Voort de nieuwelingenwedstrijd gewonnen. Hij reed van bij het begin vooruit met Siebe Oliviers die in de voorlaatste ronde zich gewonnen moest geven.