Nationale tijdrittitels voor Vervenne en Beenaerts

Op het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Waregem heeft Riemstenaar Jonathan Vervenne zich tot nationaal kampioen gekroond. Hij had voor de 23km maar liefst 53” minder nodig dan zijn dichtste belager Robin Orens. Victor Vancouillie moest als derde bijna een minuut toegeven.

Dat Vervenne kampioen zou worden is geen verrassing. Nu uittredend kampioen Alec Segaert een proflicentie heeft, is Vervenne veruit Belgisch beste tijdrijder bij de U23. Een jaar geleden strandde Jonathan op slechts 1” van de titel. Dit keer kon en zou hem die titel niet ontglippen, wat dus ook niet is gebeurd.
Het was vooral de manier waarop hij die behaalde die tot de verbeelding sprak. Vervenne legde de afstand af aan een gemiddelde snelheid van 49,4km/u. Ook zeker vermeldenswaard is de meer dan behoorlijke prestatie van provinciaal tijdritkampioen Senne Thonnon die in die sterk gezelschap mooi 15de werd.

En het is niet alleen het goud van Vervenne dat in Limburg blinkt. Ook dat van Lobke Beenaerts uit Leopoldsburg doet dat. Ze was de beste bij de meisjes nieuwelingen. In die categorie strandde Melanie Lemmens uit Paal op amper vijf seconden van brons.

Het scheelde maar een haar of er was nog een tijdrittitel mee naar Limburg verhuisd en dit dankzij eerstejaars nieuweling Yasu Vervoort. Hij strandde op slechts 0,035 seconden van zijn ploegmaat Jinze Joris. Een verschil van zo goed als niets dus. Begrijpelijk dat de Maaseikenaar na afloop behoorlijk ontgoocheld was. Beiden reden een betere tijd dan de tweedejaars nieuwelingen. In die categorie zorgde Lummenaar Yoram Knaepen voor een zilveren plak. Hij strandde op 17” van de titel die naar favoriet Thibaut Van Damme ging.

Anna Vanderaerden zorgde voor een vierde Limburgse medaille. Zij werd derde bij de dames-juniores.

Bij de heren-juniores ging de titel naar Duarte Marivoet Scholiers. Sente Sentjens werd in deze categorie met een vijfde plaats de beste Limburger.

Lees ook in HBvL
Alle uitslagen van dit BK