Sander Granberg! Naam om te houden?

Sander Granberg! Een naam om te onthouden voor de toekomst? De manier waarop de Noor de toch wel pittige koers in Zutendaal won, doet dat in ieder geval vermoeden. In zijn eentje reed hij in de finale naar een kopgroep van zes en won.
Zes renners domineerden de elitenwedstrijd in Zutendaal waarvoor 124 renners aan de start verschenen. Ze gingen al heel vroeg in de aanval en pakten vlot meer dan een minuut voorsprong. Te vroeg? Net niet want ondanks een tegenaanval van tien renners die in de slotfase tot op minder dan een halve minuut naderden, konden ze standhouden. Enkel de nog maar 18-jarige Noor en dus pas eerstejaars belofte Sander Granberg, die vooraan een landgenoot en ploegmaat aan boord had, kon in zijn eentje de oversteek maken. Een gesmaakt nummertje. Eens mee vooraan bleek hij ook nog de meest frisse van de kopgroep. Net voor het ingaan van de laatste ronde ging hij aan de haal. Enkel zijn landgenoot Ellingsen en de Nederlander Weulink konden aanhaken. En in een spurt met drie bleek Granberg veruit de snelste.

“Een pittig koerske”, glunderde hij na afloop. “Toen we in de finale met tien in de achtervolging gingen en we snel naderden, dacht ik dat we vlot naar de leiders zouden rijden. Maar plots raakte de samenwerking zoek en heb ik maar in mijn eentje de kloof gedicht.”

Sander Granberg