Van der Werff wint en wordt leider in de Ster

Drie renners vatten in de tweede rit van de Trixxo Ster van Zuid-Limburg met een half minuutje voorsprong de laatste plaatselijke ronde van tien kilometer aan. Op de meet hadden ze daar zo goed als niets meer van over. Maar dankzij de bonificaties wordt ritwinnaar Thom Van der Werff ook de nieuwe gele trui drager. Hij pakte die over van de Deense proloogwinnaar Frydkjaer die als 6de finishte.

Aanvalspogingen bij de vleet tijdens de rit van Mopertingen naar Hoeselt. Daarin had vooral Kamiel Eeman vaak een vinger in de pap. Hij werd na afloop dan ook terecht als meest strijdlustige aangeduid en mag op paasdag met het daarvoor bestemde blauwe rugnummer van start gaan. Meer leverde het de hardrijder uit Meerhout uit het Crabbéteam en dus ploegmaat van Widar, niet op. Widar die zich trouwens in de finale totaal niet met de zaken moeide en constant helemaal achteraan in het peloton reed en ook als laatste van het peloton finishte. Wacht hij zijn moment af? Zelf houdt de Wellenaar voorlopig de lippen op elkaar en houdt hij de persmeute in het ongewisse. Eigen initiatief of opgelegd door de ploegleiding? Maar dat hij een plannetje heeft, daar mag men van overtuigd zijn. Misschien dat hij dit tijdens de zondagrit, met twee keer de beklimming van de Muizenberg in Kanne, ontvouwt? Al liggen die beklimming nog redelijk ver van de aankomst in Neerharen en is die Muizenberg voor internationale juniores nu ook weer niet zo’n grote kuitenbijter. Koersdirecteur Eric Stevens gokt voor zondag op een massaspurt.
Dat werd het in Hoeselt, na een wedstrijd met een drietal flinke valpartijen waarbij onder meer Ryan Gal, de tweede uit de proloog, werd uitgeschakeld, niet. Tars Poelvoorde, Camiel Klignet en Thom de Werff sloegen op iets meer dan 10km van het einde een kloofje van een halve minuut en konden nipt standhouden. De Nederlander De Werff won en pakte naast ritwinst ook de leiderstrui, de puntentrui, de knelpuntentrui en de bergtrui. Men zal de handen vol hebben om hem de komende dagen van de eerste plaats te verdringen want een week geleden werd hij ook al 2de in de eerste rit van de Tour du Bocage net na Eeman en 3de in het eindklassement, gewonnen door Widar.