Eerste seizoenszege voor Tristan Jannes in Bierbeek

Een jaar geleden won Tristan Jannes uit Tessenderlo de wedstrijd in Bierbeek. Toen als nieuweling. Zopas lukte het dat opnieuw. Nu als junior. Zijn eerste zege in deze categorie.
Op drie ronden van het einde nestelde hij zich in een vlucht met drie die stand hield tot op de streep.
“Mijn wedstrijd verliep goed”, aldus Tristan. “Ik was zeker niet zeker van mijn stuk met die twee anderen, want op de laatste helling viel die Australiër nog aan en toen had ik het toch lastig om erbij te blijven, maar dat lukte wel. Eénmaal in de laatste kilometer was ik wel vrij zeker dat ik ging winnen. Ook omdat ik best snel kan finishen en ik wist dat wanneer ik op de kop de laatste bocht doorging, ik zou winnen. Daarom dat ik ook mijn sprint reed voor de bocht omdat de finish in dalende lijn was en je niet echt kon stilvallen. Ik pakte enkele lengten voor die laatste bocht die op zo’n 400 meter van de finish lag. Nog ver en zeker niet zonder risico. Maar ik hield stand.”