Fleur en Anna vissen achter het BK-net

Een massaspurt zou het worden. Dat is wat men voorspelde voor de afloop van het BK voor juniores-dames. Indien die voorspelling was uitgekomen, dan was de nationale driekleur voor Fleur Moors geweest en het zilver voor Anna Vanderaerden. Zij werden respectievelijk één en twee van de pelotonspurt. Helaas voor hen was het pas voor plaats vijf.
Voor de overwinningsbloemen werd het uiteindelijk een spurt met twee tussen uittredend kampioene Hélène Hesters en Elle Heremans. Allebei weten ze wat het is om een jaar in een kampioenentrui te mogen rijden. Want ook Heremans werd als eerstejaars nieuweling als eens Belgisch kampioen.
Die twee hebben echt gestreden en verdienen het ook. Al op ruim 60km van het einde gingen ze samen aan de haal. Aanvankelijk leek het mee op een wanhoopspoging. Ze moesten kilometers lang vechten voor amper 10 seconden voorsprong. Tot plots achteraan de veer even brak en de twee uitliepen tot maximaal 45″.
In de slotkilometers kwamen Anna Bruneel en Lore De Schepper, die met frissere benen dat het kopduo in de eindfase uit het peloton waren ontsnapt, nog heel dicht. Maar de twee hielden stand. Het werd voor de titel een spannende zij aan zij, gewonnen door Hélène Hesters. Amper 20″ later won Fleur Moors overtuigend de spurt van het peloton.
Hesters deed het dit keer op een iets andere manier dan vorig jaar. Toen wipte ze in de slotfase weg uit het peloton en hield op de streep toen amper een fietslengte voor op Anna Vanderaerden.

Zie ook in HBvL

Fleur Moors wint pelotonspurt voor Anna Vanderaerden