Nand Martens verrassing op PK tijdrijden

De eerste provinciale kampioenentruien werden uitgereikt tijdens de PK’s tijdrijden voor alle categorieën. Met uitzondering van junior Nand Martens kwamen er geen echte verrassingen uit de bus. Zoals elk jaar is het bijzonder moeilijk om alle toppers aan de start van dat PK te krijgen. Zeker als er op dezelfde dag ook een nationale testtijdrit wordt georganiseerd. Vandaar geen Jonathan Vervenne als nieuwe kampioen bij de beloften. Hij werd als nationale vaandelddrager in het tijdrijden, zeker nu Alec Segaert een profcontract op zak heeft, in de testtijdrit in Poperingen verwacht. Eentje dat hij trouwens met bravoure won. Hij legde daar de 22km af aan een gemiddeld snelheid van net geen 49km/u. Daarmee deed hij 43” beter dan prof Cian Uytdebroeks die weliswaar buiten competitie en meer training voor zijn rondewerk deelnam.

Senne Thonnon kreeg bij afwezigheid van Vervenne de kans om zichzelf op te volgen als provinciaal tijdritkampioen. En die kans heeft hij met beide handen gegrepen. Titelverdediger Rutger Wouters hernieuwde bij de eliten zijn titel. Tijden vergelijken is niet altijd evident in tijdritten, maar dat hij de snelste tijd ooit op dat nu toch al enkele jaren meegaand parcours op het militair domein, zegt toch wel wat over de klasse van Wouters.

Ook bij de juniores waren de beteren er niet aangezien die uitgerekend het afgelopen weekend in het buitenland aan de slag moesten. De gelegenheid voor Nand Martens uit Alken om zich in de kijker te rijden. Deze gewezen BMX’er heeft zich door junioreskampioen te worden meteen in de spotlights gefietst. En aangezien tijdrijden niet liegt, wordt in de toekomst zeker meer van hem verwacht.

De nieuwelingenkampioen bij de eerstejaars werd Yoram Knaepen die daarmee zijn titel van vorig jaar bij de eerstejaars hernieuwde. Hij haald het voor zijn teamgenoot Noah Coninckx. Pittig detail: een dag later werden ze in Kalmthout opnieuw één en twee. Bij de eerstejaars  ging de tijdrittitel naar supertalent Yasu Vervoort die het met meer dan een minuut voorsprong haalde op de Nederlander Ryan Klander die als inwoner van Maaseik toch mocht starten. Met Vervoort en Klander stonden er dus twee Maaseikenaars op het podium.

Verder waren er ook nog titels voor David Boucher (elite3), Kato Willemoons (U23V), Amelie Lambert (DJ), Lobke Beenaerts (U17V).