Sponsoring DSTNY vs. Crabbé – CC Chevigny

Dakwerken Crabbé sponsort al meer dan 30 jaar jeugdopleidingsploegen. Dat doen ze vandaag nog steeds bij het team CC Chevigny. Ze maken momenteel ook deel uit van de opleidingspiramide van Lotto-DSTNY. Arnaud De Lie is een product van het opleidingsteam van Chevigny.
Nu zal DSTNY ook als sponsor van het team optreden.
Dstny gaf reeds bij de aankondiging van het co-titelsponsorship van de Lotto-Dstny UCI WorldTour ploeg aan dat het veel belang hecht aan talent alle kansen te kunnen geven.  Het geloof in een sterk development team dat als ambitie heeft om de droom van jonge renners waar te maken, is meteen ook één van de belangrijke elementen die Dstny en de Lotto-ploeg verbonden van bij de start.  Vandaag gaat het bedrijf nog een stapje verder en kondigt het zijn partnership met Dakwerken Crabbé – CC Chevigny aan, de jeugdploeg die de carrière van Arnaud De Lie vorm gaf en waarmee profploeg Lotto-Dstny al samenwerkt. Met dit nieuwe initiatief wil Dstny zijn steentje bijdragen aan het laten doorontwikkelen van de talenten van vandaag.  Als snelgroeiende internationale scale-up is het bedrijf zelf ook continu in ontwikkeling en gelooft het sterk in talenten alle kansen geven om zo verder te kunnen blijven groeien.
Het jeugdopleidingsteam van Dakwerken Crabbé – CC Chevigny vaart onder Waalse licentie en is een Vlaams-Waalse ploeg. “Wij zijn een fusieclub tussen het Vlaamse Team Crabbé en de Waalse lub CC (Cyclo Club) Chevigny en werken reeds 8 jaar heel goed samen”, zegt Jo Van Gossum, verantwoordelijk voor sales en managment bij Dakwerken Crabbé – CC Chevigny. “We zijn heel blij dat Dstny, sinds dit jaar zichtbaar op onze shirts en shorts, zich aansluit bij onze partners die dezelfde passie delen en de talenten van morgen willen opleiden.” Naast Arnaud De Lie die het intussen tot succesvolle prof schopte, trapte ook Sylvain Moniquet als junior bij de ploeg op de pedalen en kregen renners zoals Laurens Huys, Louis Meintjes, Loic Vliegen, Tom Paquot (allemaal Intermarché-Wanty), Jens Reynders en Itamar Einhorn (Israel-Premier Tech), Ryan Gibbons (UAE Team Emirates) en Ryan Mullen (Trek-Segafredo), Henri Vandenabeele (Team DSM), Lionel Taminiaux (Alpecin – Deceuninck) en Ludovic Robeet (Bingoal- WB) er ook hun opleiding. “Wie weet vinden we er over een paar jaar naast Arnaud De Lie een aantal terug in de professionele rangen.  Met 17 overwinningen en meer dan 30 podiumplaatsen sinds het begin van het seizoen, toonden onze renners hun talent en motivatie”, besluit Van Gossum.