Rutger Wouters vier overwinningen in vijf dagen

Nadat hij drie dagen eerder de GP Maarten Wynants in Helchteren won, trok hij met veel vertrouwen naar Beveren. Na een fel bevochtte wedstrijd met tal van aanvallen die nooit ver genoeg droegen sloegen op 16km van de finish Brent Van der Eycken en Rutger Wouters de handen in elkaar. In geen tijd sloegen ze een kloof van 1 minuut op het peloton en spurtten voor de zege. Wouters won en behaalde zo zijn vijfde seizoenszege. Hasselaar Tristan Scherpenbergh, in Helchteren ook al op het podium, won de pelotonspurt en werd zo derde.
Een dag later trok Wouters naar Walhain waar hij opnieuw de sterkste bleek. Andermaal finishte Scherpenbergh op plaats drie.
Nog een dag later was het andermaal prijs. In Moerbeke reed Rutger op 50km van de meet weg met Ken Simon, Hannes Fabri en Ryan Segers. In de slotronde liet hij zijn metgezellen in de steek en behaalde zo zijn zevende seizoenszege. Op 1 mei hoorden we op de koers in Kortessem nog van sommige zogenaamde ‘wielerspecialisten’ dat het met Wouters dit jaar blijkbaar niet zo van een leien dakje liep. Die mogen nu per direct andere liedjes gaan zingen.