Toch een Limburgse Pijl maar geen koersen in Rapertingen

Vorig seizoen pakte een team onder leiding van Frank Grotars en Yannick Vanbrabant uit met een nieuwe wedstrijd voor juniores: de Limburge Pijl. Niet zomaar een gewone junioreswedstrijd maar meteen een interclub in lijn over een prachtig parcours en met uiteindelijk ook een prachtige winnaar: de toenmalige nationale junioreskampioen en kind van de streek Jarno Widar. Hij haalde het voor een ander beloftevol kind van de streek: Niels Driesen uit Wijer.
Iedereen was het er na afloop over eens, deze wedstrijd was tot in de puntjes georganiseerd. Dit moest een blijver worden en zo zag het er ook naar uit. Maar koken op sterrenniveau kost handen vol geld en dat moesten ook de organisatoren ondervinden. De nodige fondsen voor dit jaar kwamen er niet en een stap terug zetten, wilde de organiserende club begrijpelijk niet. Hun motto: we doen het goed of we doen het niet. Dus verdween de Limburgse Pijl dan toch helaas van de kalender.
Ondertussen staat die er gelukkig weer op. Er zal op 11 augustus een tweede editie van die Limburgse Pijl komen. “Dankzij extra inspanningen van onze hoofdsponsor APK Group en de stad Tongeren en ook door het aan boord blijven van onze andere partners”, laat organisator Frank Grotars weten. “We houden ook vast aan onze rit in lijn. Het karakter van de wedstrijd blijft behouden. Er zullen ook wedstrijden zijn voor miniemen en aspiranten.”
Alvast een opsteker voor het Limburgs jeugdwielrennen.

Podium van de Limburgse Pijl in 2023

Helaas moeten we vernemen dat de twee wedstrijden in Hasselt-Rapertingen, sinds jaar en dag georganiseerd begin augustus, niet zullen doorgaan. Twee jaar geleden werd het vroegere bestuur dat wat op leeftijd was geraakt, flink verjongd. Een groep jonge krachten zorgde ervoor dat deze GP Faema Mertens, die al 30 jaar bestond, nog lang zou blijven voortbestaan. En dan nu plots dit? “Met zeer veel spijt in het hart moeten we meedelen dat onze koersen dit jaar niet zullen plaatsvinden”, laat de club Het Vliegend Wiel Rapertingen” weten. “Wegenwerken in Diepenbeek op delen van ons parcours gooien roet in het eten. We zijn er na verschillende gesprekken met de stad Haselt en de gemeente Diepenbeek niet in geslaagd een oplossing te vinden. De aannemer kon niet genoeg van zijn planning afwijken en ook alternatieve parcours boden geen soelaas. Helaas dus geen koers in Rapertingen dit jaar, maar we zullen volgend jaar zeker terug zijn en dit groter dan ooit!”

Rutger Wouters wint in 2017 in Hasselt-Rapertingen