Vervenne leidt zijn team naar de nationale titel

In Montenaken streden de teams voor de nationale titels in het ploegentijdrijden. Zoals te verwachten werd het bij de eliten een strijd tussen de opleidingsteam van Lotto-Dstny en Soudal-Quick-Step. Het was het laatste team dat met de titel naar huis ging.

Het team van Kevin Hulsmans met onder meer nationaal tijdritkampioen Jonathan Vervenne uit Riemst aan boord haalde het uiteindelijk met ruim verschil. Ze fietsten in team de 48 golvende kilometers af aan een gemiddelde snelheid van net geen 53km/u. Daarmee deden ze ruim anderhalve minuut beter dan hun voornaamste concurrent en uittredende kampioen Lotto Dsntny, met de na knieproblemen heroptredende Truienaar Milan Paulus in de ploeg. Een jaar geleden was het Alec Segaert die zijn team naar de titel leidde. Dit keer deed Belgisch beste tijdrijder Vervenne hetzelfde maar dan in het team van Soudal. “Het was een alles behalve makkelijk parcours dat door de strakke wind nog werd bemoeilijkt”, aldus Jonathan. “We waren hierop goed voorbereid en het draaide ook van bij het begin heel goed rond. We hebben ons hoog tempo volgens plan kunnen aanhouden en dat leverde dit mooi resultaat en deze mooie titel op.”

In de jeugdcategorieën werd het zowel bij de nieuwelingen als bij de juniores een felle strijd tussen de teams Acrog-Tormans Balen met enkele Limburgers aan boord en het Oost-Vlaamse topteam Avia-Rudyco.
Bij de juniores moest het team van Niels Driesen en Aless De Bock het met amper 3” afleggen van hun Oost-Vlaamse concurrenten. Bij de nieuwelingen haalden Yoram Knaepen, Yasu Vervoort en hun maten het met 22” voorsprong.