Weer een nieuwe titel voor Jorbe Verbraeken

Jorbe Verbraeken wachtend om op het podium een nieuwe kampioenentrui te ontvangen

Dit weekend streden de aspiranten in het Oost-Vlaamse Iddergem voor de titel van Kampioen van Vlaanderen. Bij de U13 ging die titel naar Jorbe Verbraeken uit Paal. Ook bij de U15 was het bijna een Limburgse hoofdprijs. Finn Boes stak één hand uit naar de fel begeerde trui maar werd net voor de meet nog net voorbij gesneld door Stan Jammaer.
Het ziet er in ieder geval naar uit dat de familie Vanderaerden weer een potentiële coureur op de wereld heeft gezet. Jorbe en Siebe Verbraeken zijn twee koersende kleinzonen van Eric. Laatstgenoemde is nieuweling en behaalde onlangs in Hoeleden zijn eerste overwinning. Jorbe is nog aspirant en fietst quasi van de ene overwinning naar de andere. Ook zijn manier van koersen spreekt heel wat wielerliefhebbers aan. Zo zagen we hem onlangs in Koersel kampioen van Limburg worden nadat hij de ganse wedstrijd had aangevallen maar op het einde toch nog voldoende kracht in de benen had om het af te maken. Die mooie Limburgse trui, waarop hij terecht fier was, zal hij nu mogen verbergen onder een nog mooiere, namelijk die van Vlaams kampioen. Ook in Iddergem reed Jorbe, die deel uit maakt van het team AA Drinks-Young Lions, het jeugdteam van het Baloise-Trek team van Sven Nys, een sterke wedstrijd en bleek op het einde van de rit de sterkste. Jorbe zette van ver aan en won met ruim verschil.

Jammer voor Finn Boes uit Herk-de-Stad. De gewezen BMX’er die gezien zijn provinciale titel in het veld blijkbaar van alle markten thuis is, leek op weg naar de titel van kampioen van Vlaanderen bij de U15. Hij begon van heel ver aan de eindspurt, sloeg een gaatje op de rest van het peloton en leek het te halen. Maar in de slotmeters kwam Jammaer nog opzetten en overstak hem niet voor de meet. Opvallend dat in deze reeks provinciaal kampioen en nationaal tijdritkampioen Mathiz Tielens niet aan de start verscheen. Hij schreef zich niet in omdat hij zich momenteel al zijn pijlen richt op het mountainbiken.

Finn Boes (links op de foto) werd 2de in het kampioenschap van Vlaanderen