Hoe is het met Widar? Awel super goed!

Mocht u het beloftenwielrennen niet echt op de voet volgen en zich afvragen hoe het met Wellenaar Jarno Widar, vorig jaar heer en meester bij de juniores, is… Wel super goed. In de lastige rittenwedstrijd Tour de L’Isard die van 1 tot 5 mei werd betwist, werd hij 2de in het eindklassement. Tijdens deze etappewedstrijd kreeg hij heel wat ruggensteun van zijn ploegmaat Milan Donie. Twee jongens die elkaar kennen van vorig jaar bij het team Crabbé Toitures.

Afgelopen zondag was het in de Ardense Pijl voor Widar pay back time. Wie de Ardense Pijl ooit van dichtbij heeft gevolgd (en ondergetekende heeft dat meermaals gedaan) weet hoe zwaar die wedstrijd is. Als je dan zoals Donie ruim 90km in je eentje vooruit rijdt en wint, weet je deze prestatie te plaatsen als een groots nummer. Deze Donie vindt nochtans van zichzelf dat bergop rijden niet zijn grote specialiteit is. Als dan dit toch uit je benen schudt, is dat een serieus nummer.
Het was trouwens Jarno Widar die hem zover van de aankomst aanspoorde om aan te vallen en Donie nadien in de finale voortreffelijk afstoppingswerk deed. Hij hield de Spnajaard Pau Marti uit het opleidingsteam van Israël Premier Tech in bedwang te houden toen die tot op minder dan 40” van de leider naderde.  Jawel, Widar is niet te groots om zich voor een ploegmaat weg te cijferen. En dat siert een renner met zijn mogelijkheden. Om het succes van het Developmentteam van Lotto-Dstny helemaal compleet te maken, reed Widar naar een tweede plaats.
De volgende belangrijke opdracht voor de Wellenaar staat voor 9 juni geprogrammeerd. Neen, niet de B_Z fruitroute in zijn naburige Zepperen. Die dag staat Jarno Widar (andermaal samen met Donie) immers in Aosta aan de start van de proloog van de Baby Giro, nu Giro Next Gen genaamd. Goed voor 8 dagen knokken.