Kampioenschap van Vlaanderen in Kerniel en Helchteren

Wegens een gebrek aan interesse bij renners en organisatoren werd jaren geleden het Kampioenschap van Vlaanderen veldrijden voor juniores, eliten en beloften afgeschaft. Er kwam een klassement in de plaats, de oxyclean challenge. Eigenlijk een samensmelting van De Moedige Veldrijder en de Vlaamse veldrittrofee. De eindwinnaar daarvan werd tot kampioen van Vlaanderen uitgeroepen.

Daar komt in 2024 weer verandering in. In het veld zal er voor elke categorie een kampioenschap zijn. De Spurters van Kerniel en Pro Challenge Helchteren springen meteen op de kar.

“Officieel is het nog niet omdat het nog door Cycling Vlaanderen moet bevestigd worden. Maar we zijn de enige kandidaat om dit op 28 december 2024, volgend seizoen dus, voor alle categorieën met uitzondering van de aspiranten, in het veldrijden in te richten”, aldus voorzitter Alex Onclin. Aangezien de kandidaturen uiterlijk op 1 december moesten binnen zijn en er geen concurrentie voor Kerniel is, lijkt het geklonken.
De kandidatuur van Pro Challenge Helchteren voor het Kampioenschap van Vlaanderen voor aspiranten is wel weerhouden. Daarvoor waren er drie kandidaten. Dit kampioenschap zal doorgaan op 11 november 2024.

Ondertussen raakte ook het ontwerp van de aangevraagde wegwedstrijden in onze provincie bekend. De officiële kalendervergadering vindt pas op 19 januari plaats en tegen die tijd zullen er hopelijk nog heel wat wedstrijden worden toegevoegd. Momenteel zijn er 57 aanvragen binnen onderverdeeld als volgt: 2 profwedstrijden, 12 voor elite2 en beloften, 18 voor juniores, 10 voor nieuwelingen, 3 voor dames, 4 voor miniemen, 6 voor asprianten en 2 voor masters. Dat zijn er voorlopig nog een 20-tal minder dan in 2023. Er mag dus nog wat bij.

Je kan het voorlopig ontwerp van de kalender inkijken door HIER te klikken.