Provinciale aspirantenkampioenschappen in Kattevennen

In Kattevennen in Genk zorgde de plaatselijke wielerclub Sport en Moedig Genk voor het provinciaal kampioenschap voor aspiranten.
Op een mooi uitgetekend parcours mocht bij de 12-jarigen Jorbe Verbraeken, kleinzoon van Eric Vanderaerden, als eerste de fel begeerde rood-witte kampioenentrui over de schouders trekken. Al moest hij daarvoor even de nog mooiere trui van Kampioen van Vlaanderen verstoppen. Voor Jorbe volstond een tweede plaats. De zege ging naar Naud Timmermans, kleinzoon Jos Van Olmen uit Laakdal, destijds prof in het team van onder meer Freddy Maertens. Timmermans   kon in het zicht van de meet een paar lengten voorsprong nemen.
Bij de 13 jarigen ging de zege naar de Hongaar Daniël Slilazi. De vice-nationale kampioen Lukas Bresseleers bood heel wat weerstand maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Kamiel Van der Krieken werd met zijn vierde plaats de beste Limburg en mocht dan ook de kampoenentrui aantrekken.
Als de 14-jarige Mathiz Tielens uit Heusden-Zolder aan de start staat, weet de tegenstand meteen wie ze moeten proberen te volgen. Dat was in Genk niet anders. De zoon van Jimmy bolde na bijna een half uur wedstrijd als winnaar over de meet. Daarmee verlengt de mountainbiker zijn provinciale veldrittitel.
De Limburgse titels bij de meisjes waren voor Lotta Huybrechts en Lien Bleux.