Wynants, Mertens en Quintens Belgisch kampioen

In het Oost-Vlaamse Maldegem streden de allerjongste veldrijdertjes (aspiranten van 12 tot 14 jaar) en de oudsten (masters) voor de nationale titels. Kersvers Vlaams kampioen Jorbe Verbraeken (kleinzoon van Eric Vanderaerden) had daar zijn doel van gemaakt. Kampioen werd hij niet maar Jorbe mocht wel mee op het podium om een bronzen plak af te halen.
Dan maar hopen op een titel voor Loïc Wynants, het 13-jarig zoontje van Maarten Wynants. Favoriet was hij niet. Dat was uittredend kampioen Zico Verstraete, ook winnaar van onder meer de mini Parijs-Roubaix voor miniemen. Een krachtig kereltje dus. Maar dat is Loïc Wynants ook. De ganse wedstrijd hield hij gelijke tred met Verstraete om dan in het zicht van de meet een gaatje van vijf meter te slaan. Goed voor die prachtige nationale driekleur.
Bij de 12-jarige meisjes behaalde Lien Bleux zilver.

Bij de masters behaalde de onverslijtbare Dirk Mertens de nationale titel door zijn sportieve rivaal Guido Verhaegen op bijna één minuut te rijden. Dirk kreeg het niet op een presenteerblaadje en heeft er keihard voor moeten knokken. Tijdens de eerste koershelft bleef hij lang op 15” van leider Lammens hangen. Toen Mertens dan ten val kwam door een gedubbeld renner en Guido Verhaegen de kop had overgenomen, zag het er voor de Zonhovenaar niet goed uit. Maar Dirk vocht terug en nam op leiding over. Even was het bibberen toen zijn versnelling haperde. Gelukkig kon hij het zelf snel herstellen om uiteindelijk nog met ruime voorsprong te winnen.

Hilde Quintens behaalde de driekleur bij de dames-masters C.