Wat een comeback van Hilde Quintens

Na een mooie fietscarrière hield Hilde Quintens het een aantal jaren voor bekeken. Tot ze dit jaar haar comeback maakte. Mogelijk ingegeven door haar zoon Jo Pirotte die in de categorie masters (elite3) zowel als mountainbiker maar ook als graveler sterk voor de dag komt en al wat nationale titels verzamelden.
Mama Hilde startte in het BK gravel in Oud-Heverlee en werd daar de dag voor haar 59ste verjaardag nationaal kampioen. Samen met zoon Jo trok ze een week later naar het WK gravel in het Italiaanse Veneto, met de ambitie om wereldkampioen te worden. Dat lukte net niet. Hilde keerde wel met een bronzen plak terug. Daar was ze tevreden mee al had er zeker meer ingezeten indien ze niet een afslag had gemist waardoor ze het contact met de kopgroep verloor.
Momenteel knalt ze in het veld. In Maldegem werd ze nationaal kampioen. Het signaal om ook als veldrijdster naar het WK te trekken dat van 1 tot 3 december in Hamburg plaatsvindt.
Hilde maakte de verplaatsing van toch zo’n slordige 500km niet voor niets. Ze werd op de openingsdag wereldkampioen in haar categorie van dames tussen 60 en 64. Ze haalde het met 10″ voorsprong van de Luxemburgse Suzie Godart.