Yasi Vervoort beste tijdrijder in testtijdrit

De eerste nationale testtijdrit in Borlo was voor de specialisten de ideale test in het vooruitzicht van het nationaal tijdritkampioenschap dat op 1 mei in Geraardsbergen.
Bij de nieuwelingen ging de zege naar de 16-jarige provinciale tijdritkampioen Yasu Vervoort. De Maaseikenaar legde de bijna 15km af aan een gemiddelde snelheid van 44,2 km/u. Hij mag dan ook hoopvol lonken naar de nationale titelren die over anderhalve maand plaatsvindt en waarin hij één plaats beter wil doen dan een jaar geleden. Toen strandde hij op amper 1” van goud.
Bij de dames was Fleur Moors de enige elite aan de start. Maar in het overall klassement met de meisjes juniores, een categorie waar ze vorig jaar nog deel van uitmaakte, stak ze er met kop en schouders bovenuit.
Nationaal tijdritkampioene bij de dames-nieuwelingen Lobke Beenaerts deed het ook schitterend en werd tweede. Ze moest enkel nationale wegkampioene Laura Five laten voorgaan. Beide meisjes stonden een jaar geleden op het BK tijdrijden als de nummers één en twee op het podium. toen was Lobke de beste.
Bij de beloften werd nationaal kampioen Jonathan Vervenne derde. Dat zijn we sinds vorig jaar in een nationale tijdrit niet gewoon van hem. “Je kan niet altijd winnen hé”, weet de Riemstenaar het te relativeren. “Ik vond van mezelf dat ik een behoorlijk tijdrit reed. Het gemiddelde van bijna 49 liegt niet. Robin Orins en Ferre Geeraerts waren dit keer beter. Dit was een testtijdrit en we hebben van die gelegenheid gebruik gemaakt om wat dingen uit te proberen.”