Brustem – elite2

Wouters’ vorige zege dateert van oktober 2022 toen hij de slotwedstrijd in Lommel won en daarmee zijn seizoen afsloot met in totaal 31 overwinningen. Toen won de hardrijden uit Koersel meteen de openingskoers in Villers. Dat wilde hij afgelopen zaterdag graag herhalen. “Helaas moest ik al vroeg in de wedstrijd met pech richting kleedkamers. Een beschadigde crank dwong met tot opgave”, aldus Rutger. “Voordeel was wel dat ik fris aan de start van de koers in Brustem kwam. Vorige week zei ik thuis nog dat ik daar nog nooit had kunnen winnen en dat toch eens graag wilde doen. Dus aan motivatie ontbrak het me zeker niet.”

En dat bleek ook al snel. De wedstrijd was nog heel jong toen hij al de aanvalsklok luidde. Meteen wist de rest hoe laat het was en dat wie kon, moest zorgen dat ze mee waren. Dat waren er niet veel. Genkenaar Fabio Porco was er één van. “Maar wat ben ik daarvoor diep moeten gaan”, was hij eerlijk na de wedstrijd. “Ook Timmy De Boes, Simon Goossens, Alain Broos en Klaas Vanhoof konden mee. De kopgroep van zes sloeg snel een kloofje van een kleine minuut op tien achtervolgers waaronder de luid aangemoedigde Milan Paulus. Zij bleven een tijdje op die minuut hangen, maar uiteindelijk brak dan toch de veer.

Vooraan wachtte Wouters zijn moment af. “Door de ijzige, strakke wind was het ideaal om het peloton aan flarden te trekken maar niet evident om alleen te rijden. Daarom moest ik mijn moment proberen goed te plannen. Ook wilde ik niet te lang wachten want dan was het misschien moeilijk om nog weg te geraken.”

Op iets meer dan 20km van het einde ging Wouters even langs bij zijn ploegmaat Timmy De Boes. “Seffens ben ik weg, fluisterde hij me in het oor”, aldus De Boes. “En toen hij ging was er gewoon geen houden aan.” In geen tijd fietste Wouters een minuut voorsprong bij elkaar. Fabio Porco finishte als tweede.