Wat een kanjer is die Jarno Widar

Vorig jaar kroonde Jarno Widar zich tijdens het laatste weekend van mei tot nationaal junioreskampioen. Een prachtzege maar wat hij nu als belofte deed in de Alpes Isère Tour, een vijfdaagse klimwedstrijd in de Alpen, is toch nog heel wat stappen hoger. Jarno legde er beslag op de eindwinst. Hij volgt daarmee zijn ploegmaat Lennert Van Eetvelt op.
In de slotrit over 170km met net geen 4000 hoogtemeters moest hij enkel de 27-jarige Spanjaard Parra Cuerda laten voorgaan. Maar aangezien Jarno voor de start van de koninginnenrit op slechts 1 seconden van de toenmalige leider Killian Verschuren stond, was de eindzege voor de Wellenaar.
Widar was mee toen zich op 40km van het einde tijdens de beklimming van de Col d’Ornon een kopgroep van 30 renners afzonderde, met daarbij ook leider Verschuren. Er wachtten de renners toen nog één beklimming van 14km met een gemiddelde stijgingspercentage van 6% richting Bourg d’Oison met daarna als afsluiter een deel van de afdaling van Alpe d’Huez. Op 9km van de top ontsnapten Widar met de Spanjaard Parra. Verschuren spartelde nog wat tegen maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven.
De twee leiders hielden stand en kwamen allebei juichend over de streep. De ritzege was voor Spanjaard Parra, de eindzege voor Widar.

“Nadat ik vorig jaar ook al de Classiques des Alpes voor juniores won, geeft me deze overwinning heel veel vertrouwen met de Giro Next Gen (de vroegere Baby Giro nvdr.) in het vooruitzicht”, aldus de nog altijd maar 18-jarige Jarno. “Afgelopen donderdag was ik ontgoocheld omdat ik toen van mezelf vond dat ik de sterkste was, maar geklopt werd door twee Fransen namelijk Verschuren en Guernalec.. Maar de eindwinst doet dat uiteraard helemaal vergeten. De ploeg heeft de ganse week voortreffelijk werk voor mij gedaan. Tijdens de sprintetappes deden ze er alles aan om me veilig te houden zodat ik geen tijd zou verliezen. Zij offerden zich helemaal op voor mij. Daar ben ik hen heel dankbaar voor.”