Wonder Widar wint Ronde van Limburg

Als junior stak Wellenaar Jarno Widar met kop en schouders boven zijn Belgische leeftijdsgenoten. Figuurlijk dan wel want als je hem ziet denk je meteen: waar zit al die kracht bij die gast.
En neem het aan. Kracht heeft hij in overvloed. Dat gastje kan ontzettend hard met de fiets rijden. Zeker ook als het bergop gaat.
Op woensdag 28 februari reed deze belofte zijn allereerste profwedstrijd: de Italiaanse openingskoers de Trofeo Laigueglia. En na een door ziekte alles behalve perfecte voorbereiding deed hij het naar verluid daar helemaal niet slecht. Uiteraard was een uitslag rijden (hij werd daar 95ste) niet aan de orde.
Amper vier dagen later pakt hij al uit met de zware sloophamer door de Nederlandse beloftenklassieker ‘De Ronde van Limburg’ te winnen. Wie de Limburgse hellingen zoals onder meer Keutenberg, Cauberg, Bemelenberg, de met kasseien bezaaide Maasberg (vier keer onder de wielen geschoven) weet de lastigheidgraad van deze 176km lange beloftenklassieker in te schatten.
Geen probleem voor de kersverse belofte van Lotto-Dstny. In de finale is Widar mee met een kopgroep van vier waaronder ook Van Hautegem en Soenen van het beloftenteam van Soudal-Quick Step en Joppe Heremans. Op de laatste keer Maasberg probeerde Widar zijn drie medevluchters te verschalken. Maar de twee jongens van Soudal-Quick Step kwamen terug. Doch in een spurt met drie moesten ze Widar met lengten laten voorgaan.
 Widar: ”Natuurlijk was ik met twee van Soudal maar ik voelde dat ik sterk was vandaag. Ik probeerde het op de Snijdersberg maar voelde dat ik daar niet van alle anderen af zou kunnen raken. Toen heb ik alles op de sprint gezet.” Widar is ambitieus voor de rest van het seizoen. ”Ik hoop sterk te presteren in onder meer Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl, de Giro U23, de Tour de l’Avenir en het WK. Deze start geeft vertrouwen.”

Uitslagen Ronde van Limburg 

Beloften/U23: 1. Jarno Widar (Bel) 177 km in 4:17,54; 2. Viktor Soenens (Bel) z.t.; 3. Leander Van Hautegem (Bel) 0.03; 4. Joppe Heremans (Bel) 1.01; 5. Jonas De Schampheleire (Bel) 1.03; 6. Mike Schuch (Ned); 7. Kenneth Verstegen (Bel); 8. Jacob Bush (Gbr) 1.08; 9. Frederico Savino (Ita); 10. Mike Bronswijk (Ned)