Het blijft bij één Limburgse Pijl

Vorig seizoen werd in augustus de eerste editie van de Limburgse Pijl op de kalender geplaatst. Een topwedstrijd voor juniores, met start en aankomst in Tongeren en gewonnen door nationaal kampioen Jarno Widar. Helaas zal het bij de ene editie blijven.
Frank Grotars en Yannick Vanbrabant zagen het groot en wilde meteen iets uit de grond stampen waar achteraf over werd gepraat. En dat gebeurde. Het werd een schitterende organisatie. Alles was tot in de puntjes geregeld. Het parcours werd door volgers en vooral renners gesmaakt. De renners kwamen automatisch op hun plaatsen terecht met de beste juniores helemaal vooraan en met de beste junior van het afgelopen seizoen op één. Op het podium geflankeerd door Niels Driesen uit Nieuwerkerken die ook bij de beste renners van België hoort.
“Dit is een wedstrijd die op de kalender moet blijven en moet uitgroeien tot één van de mooiste koersen in ons land”, zei quasi iedereen achteraf.
De tweede editie werd aangevraagd voor zondag 11 augustus. Doch helaas heeft de organisatie ondertussen de handdoek gegooid en werd hij van de kalender gewist. Het zal bij die ene geslaagde editie blijven.